© 2018 by Υpaithria taxi. Proudly created with wix.com

            Παρουσίες

 

Φεβρουάριος 2019: Περί...ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΟΡΤ

 

Παρουσίαση της παιδαγωγικής Φρενέ όπως υλοποιείται στην Υπαίθρια τάξη του 4ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, στην εκπομπή Περί...ΠΑΙΔΕΙΑΣ, της Μαρίας-Κυριακής Καραγγελή στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση.  https://www.youtube.com/watch?v=nYXvp1FVCSs

Ιούλιος 2018: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου Ηλείας          

  Με «Βότανα και γιαtrickά»!

    Με τη δράση «Βότανα και γιαtrickά» συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας που πραγματοποιούνται στη Δημόσια Κεντρική  Βιβλιοθήκη του Πύργου αυτό το καλοκαίρι.

   Συγκεκριμένα, ο δάσκαλος του 4ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, Άγγελος Μιχαλόπουλος, παρουσίασε ως εμψυχωτής ένα μέρος των περιβαλλοντικών δράσεων που διεξάγονται στο σχολείο, με επίκεντρο τον βοτανικό κήπο.

  Να σημειωθεί ότι, για το σκοπό αυτό, οργανώθηκε ένα μικρό εργαστήρι στο ισόγειο της βιβλιοθήκης που περιείχε όργανα και υλικά για τη μελέτη και την παραγωγή προϊόντων από βότανα.

  Στην πρώτη φάση, οι μαθητές κλήθηκαν να αναγνωρίσουν ένα σύνολο από δέκα και πλέον φυτά που μεταφέρθηκαν σε γλάστρες στον χώρο του αναγνωστηρίου.

  Είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για κάθε βότανο γνωρίζοντας την προέλευσή του και τις ιδιότητες που έχει, μέσα από τη μελέτη σχετικών εγχειριδίων που τους διατέθηκαν. Ακόμα, γνώρισαν τις χρήσεις που έχει το κάθε βότανο και πού μπορεί να αξιοποιηθεί για να κάνει τη ζωή του ανθρώπου καλύτερη.

  Στη δεύτερη φάση, πειραματίστηκαν δημιουργώντας τρεις παρασκευές με βότανα. Η πρώτη πρόκληση που αντιμετώπισαν ήταν να δημιουργήσουν ένα έγχυμα(τσάι), προσθέτοντας βότανο της επιλογής τους σε ζεστό νερό. Στο τέλος μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους, αφού τσούγκρισαν τα ποτήρια!

  Ακολούθως έφτιαξαν μια υπέροχη αλοιφή ενυδάτωσης με ελαιόλαδο και γέλη από αλόε βέρα, την οποία και δοκίμασαν στο σώμα τους.

  Επειδή, όμως, το καλοκαίρι είναι μια εποχή που πολλά ενοχλητικά έντομα κάνουν την εμφάνισή τους, δεν παρέλειψαν να παρασκευάσουν και ένα αντικουνουπικό υγρό, το «Ξουτ», που αφήνει μακριά  τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

  Οι μαθητές έδειξαν ενθουσιασμό και διάθεση να επαναλάβουν τα πειράματα στο σπίτι, αφού οι πρώτες ύλες -εκτός από κοινά βότανα όπως η μέντα και το δεντρολίβανο- είναι καθημερινής χρήσης υλικά όπως το ξίδι και το ελαιόλαδο.

  Σκοπός ήταν οι μαθητές της πόλης να ανακαλύψουν την ομορφιά των φυτών, να διδαχθούν πρότυπα οικιακής οικονομίας με ελάχιστο οικονομικό κόστος και μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα, να αποκτήσουν δεξιότητες χειρισμού οργάνων και υλικών για την πραγματοποίηση μιας σύνθετης εργασίας και να συνεργαστούν μεταξύ τους ανακοινώνοντας τις παρατηρήσεις τους στην ολομέλεια (πηγή: εφημερίδα "Πρωινή").

Ιούλιος 2016: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου Ηλείας 

"Οι μαθητές με την κινηματογραφική μηχανή"

  Εργαστήρι κινηματογράφου σἠμερα! Το περιμέναμε όλα τα παιδιά, με ανυπομονησία και λίγη περιέργεια.

Οι εκπαιδευτικοί κ. Άγγελος Μιχαλόπουλος και η κ. Γιώτα Αντωνοπούλου  ανέλαβαν όχι μόνο να μας ξεναγήσουν στον κόσμο του κινηματογράφου, αλλά να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μια δική μας ταινία μικρού μήκους με την τεχνική της stop-motion.

  To σενάριο βασίστηκε σε απόσπασμα από το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα "Ο Μάγκας". (Μπορείτε να κατεβάσετε όλο το βιβλίο σε ψηφιακή μορφή εδώ )

Ήρωές μας, εκτός από το Μάγκα, ήταν ο Μήτσος, ο Λουκάς, οι δίδυμες Άννα και Λίζα, ο πατέρας και η "νόστιμη γαλαζομάτα Εγγλεζίτσα" ... Αφανής πρωταγωνιστής το μαντήλι που κρατούσε η Εγγλεζίτσα, που για τις ανάγκες του έργου μεταμορφώθηκε σε ... χάρτινη σακκούλα.

  Αρχικά ο κ. Άγγελος μας γνώρισε βασικές αρχές του κινηματογράφου και στη συνέχεια αφού χωριστήκαμε σε ομάδες, ξεκινήσαμε τις λήψεις στο καταπληκτικό σκηνικό που είχε κατασκευάσει η κ. Γιώτα.

Με μακρινά ή κοντινά πλάνα, με κάμποσες μετακινήσεις πρωταγωνιστών, με διάφορες αλλαγές στη γωνία της λήψης, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε. Σειρά έχει το μιξάζ και η ταινία είναι έτοιμη.

   Μπορείτε να την δείτε ή και να την κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=BM8H_qlukfk&feature=youtu.be

  Οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον κ. Άγγελο και στην κ. Γιώτα, όχι μόνο για την υπέροχη κινηματογραφική εμπειρία που είχαμε, αλλά και για το ότι ήταν και οι χορηγοί της εκδήλωσης (πηγή: ιστοσελίδα βιβλιοθήκης: https://www.vivliothiki-pirgou.gr/content/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-1172016)

Ιούνιος 2015: Γιορτή Ανακύκλωσης στον Πύργο Ηλείας

Προβολή της ταινίας

"Απορρίμματα: Τα άρρητα ρήματα" στον λόφο του Επαρχείου

 [...]Γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης, δεύτερης μέρας της γιορτής ανακύκλωσως, έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ (διάρκεια 18 λεπτά) του εκπαιδευτικού Άγγελου Μιχαλόπουλου με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.[...]

(πηγή: http://www.iliaoikonomia.gr/h-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B7%CE%BC

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now